Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucë
cucë:

cúc/ë,-a f. sh. -a(t) vajzë: cuca e malësisë.

Të ngjashme:
cuc:

cuc,-i m. sh. -a(t) kapuçi i gunës.

cuc:

cuc ndajf. në bisht, galiç: rrinte cuc.

bucë:

búc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. plis dheu; bukëbar. 2. top bore.

cicë:

cíc/ë,-a f. sh. -a(t) fëm. sisë.

cubë:

cúb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kafshë me bisht të prerë ose të shkurtër. 2. pushkë e vjetër me tytë të shkurtër; pushkë për fëmijë, që mbushet me koka shkrepësesh; take.