Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuc
cuc:

cuc,-i m. sh. -a(t) kapuçi i gunës.

cuc:

cuc ndajf. në bisht, galiç: rrinte cuc.

çuç:

çuç,-i m. sh. -a(t) zog i posadalë: çuçat e klloçkës; çuç gomari zool. zogu me sqep të trashë.

Sinonime / Të përafërta:
galiç
Të ngjashme:
cac:

cac kal. dhe jokal., -a, -ur bised. e mësoj të ecë (foshnjën); përkëmb; eci ngadalë e mbahem si fëmijët e vegjël.

cub:

cub,-i m. sh. -a(t) 1. ai që del malit dhe bën grabitje me armë; kusar: i veshur si cub. 2. trim kokëkrisur; kaçak.

cub:

cub,-e mb., edhe si em., bishtcung: qen cub; dele cube; / që nuk ka hala: grurë cub.