Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cubet
cube:

cúb/e,-ja f. sh. -e(t).

cubët:

cúbët (i, e) mb. 1. cub, bishtcung. 2. fig. i metë nga mendja.

Të ngjashme:
cubel:

cubél,-e mb. cub; / i prerë a i shkurtuar: mëngë cubele.

gubët:

gúbët (i, e) mb. gubaç.

cubë:

cúb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kafshë me bisht të prerë ose të shkurtër. 2. pushkë e vjetër me tytë të shkurtër; pushkë për fëmijë, që mbushet me koka shkrepësesh; take.

buçet:

búç/et vetv.v. III, -(u), -ur hiqet (bushtra).