Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cube
cube:

cúb/e,-ja f. sh. -e(t).

cub:

cub,-e mb., edhe si em., bishtcung: qen cub; dele cube; / që nuk ka hala: grurë cub.

cubë:

cúb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kafshë me bisht të prerë ose të shkurtër. 2. pushkë e vjetër me tytë të shkurtër; pushkë për fëmijë, që mbushet me koka shkrepësesh; take.

çubë:

çúb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kaçubë. 2. tufë: çubë flokësh (bari). 3. kapul misri.

Të ngjashme:
cubel:

cubél,-e mb. cub; / i prerë a i shkurtuar: mëngë cubele.

cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.