Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuban
cuban:

cubán,-e mb. 1. cub: qen cuban. 2. fig. mospërf. që mban rroba të shkurtra: çikë cubane.

Sinonime / Të përafërta:
cub
Të ngjashme:
cubak:

cubák,-u m. sh. -ë(t) kallamishte; kërcu.

cubar:

cubár,-i m. sh. -ë(t) ai që shkon pas femrave, gruar.

culan:

culán,-e mb., edhe si em., leckaman.

kuban:

kubán,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Kubës ose me prejardhje nga Kuba.

cubak:

cubák,-e mb. 1. cub. 2. fig. fatpadalë, fatprerë (për vajzat).