Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cubët
cubët:

cúbët (i, e) mb. 1. cub, bishtcung. 2. fig. i metë nga mendja.

Sinonime / Të përafërta:
cub
bishtcung
Të ngjashme:
gubët:

gúbët (i, e) mb. gubaç.

cubë:

cúb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kafshë me bisht të prerë ose të shkurtër. 2. pushkë e vjetër me tytë të shkurtër; pushkë për fëmijë, që mbushet me koka shkrepësesh; take.

cubak:

cubák,-u m. sh. -ë(t) kallamishte; kërcu.

cuban:

cubán,-e mb. 1. cub: qen cuban. 2. fig. mospërf. që mban rroba të shkurtra: çikë cubane.

cubar:

cubár,-i m. sh. -ë(t) ai që shkon pas femrave, gruar.