Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cub
cub:

cub,-i m. sh. -a(t) 1. ai që del malit dhe bën grabitje me armë; kusar: i veshur si cub. 2. trim kokëkrisur; kaçak.

cub:

cub,-e mb., edhe si em., bishtcung: qen cub; dele cube; / që nuk ka hala: grurë cub.

Sinonime / Të përafërta:
kusar
kaçak
bishtcung
Të ngjashme:
cubë:

cúb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kafshë me bisht të prerë ose të shkurtër. 2. pushkë e vjetër me tytë të shkurtër; pushkë për fëmijë, që mbushet me koka shkrepësesh; take.

cuc:

cuc,-i m. sh. -a(t) kapuçi i gunës.

cuc:

cuc ndajf. në bisht, galiç: rrinte cuc.

cuk:

cuk kal., -a, -ur quk; fig. ngacmoj, cyt: e cuki bleta. / pës. cúkem.