Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës crulak
crulak:

crulák,-e mb., edhe si em., i leckosur, zhelan.

Sinonime / Të përafërta:
zhelan
Të ngjashme:
cërulak:

cërulák,-e mb., edhe si em., culan.

cullak:

cullák,-e mb., edhe si em., lakuriq.

curulat:

curulát kal., -a, -ur e tund në shilarës.

currak:

currák,-e mb. 1. që i janë prerë degët a drurët (edhe si em.): lis (mal) currak. 2. edhe si em., që e ka leshin të shkurtër ose të paktë; kund. leshtor,-e; që nuk i janë rritur pendët; kund. puplak,-e.

rrufak:

rrufák,-e mb. 1. i thatë e i rrudhur; i fishkur: trangull rrufak. 2. rripak: mish rrufak. 3. i rrëgjuar: plak rrufak.