Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës croget
crogët:

crógët (i, e) mb. 1. i zhveshur nga drurët: mal i crogët. 2. që i kanë rënë qimet a flokët; i rrjepur.

Të ngjashme:
crogem:

crógem vetv. e crog. / pës. crógem.

crogë:

cróg/ë,-a f. sh. -a(t) vend i zhveshur nga drurët; rogë.

profet:

profét,-i m. sh. -ë(t) 1. fet. i dërguari i Zotit, që shpreh vullnetin hyjnor, vjen të përhapë një fe e parathotë atë që do të ngjasë më vonë. 2. fig. ai që parasheh e paralajmëron diçka që do të ndodhë në të ardhmen; parashikues.

traget:

tragét,-i m. sh. -e(t) anije e madhe që transporton njerëz dhe automjete: udhëtoj me traget.

crogie:

crógi/e,-a f. veprimi sipas foljeve.