Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës crogët
crogët:

crógët (i, e) mb. 1. i zhveshur nga drurët: mal i crogët. 2. që i kanë rënë qimet a flokët; i rrjepur.

Të ngjashme:
crogë:

cróg/ë,-a f. sh. -a(t) vend i zhveshur nga drurët; rogë.

crogem:

crógem vetv. e crog. / pës. crógem.

crogie:

crógi/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

crogur:

crógur (i, e) mb. që është crogur.

crog:

crog kal., -a, -ur 1. e zhvesh një vend nga drurët. 2. i heq qimet; i rrjep pendët.