Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës copkanik
copkanik:

copkaník,-u m. sh. -ë(t) gjell. përvëlak.

Sinonime / Të përafërta:
përvëlak
Të ngjashme:
çokanis:

çokanís kal., -a, -ur 1. e pres në copa të vogla, copëtoj me hanxhar; çok: çokanis mishin. 2. fig. e rrah fort; e qortoj rëndë që të vërë mend: e çokanisi djalin. 3. edhe jokal., i bie çokut të portës; trokas. / pës. çokanísem.