Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës copetore
copëtore:

copëtór/e,-ja f. sh. -e(t) fidanishte ku mbillen kalema a pipa pemësh, që të lëshojnë rrënjë për shumëzim.

copëtor:

copëtór,-i m. sh. -ë(t) çapë me dy veshë për të copëtuar plisat.

Të ngjashme:
capëtore:

capëtór,-e, -ja f. sh. -e(t).

cepatore:

cepatór/e,-ja f. sh. -e(t) dru i shkurtër në cep të çatisë, që mban mahinë.

çapëtore:

çapëtór,-e, -ja f. sh. -e(t).

çapëtirë:

çapëtír/ë,-a f. sh. -a(t) vend i cekët e me pak ujë në lumë a në përrua: kaloi në çapëtirë.