Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës copetoj
copëtoj:

copët/ój kal., -óva, -úar 1. e ndaj, e thyej a e gris në shumë copa, e bëj copë-copë; / fig. e ndaj diçka në pjesë me të tjerët. 2. e plagos, e vras keq, e dërrmoj: e copëtoi këmbën (dorën).

Të ngjashme:
copëloj:

copël/ój kal., -óva, -úar copëtoj.

copëtor:

copëtór,-i m. sh. -ë(t) çapë me dy veshë për të copëtuar plisat.

copëzoj:

copëz/ój kal., -óva, -úar ndaj në copa a në pjesë të vogla: copëzoj pronat. / pës. copëzóhet v. III.

operoj:

oper/ój kal., -óva, -úar 1. mjek. bëj operacion: operoi stomakun (zorrën e verbër). 2. jokal. libr. veproj; shfrytëzoj diçka: brigada operonte në Veri; operon me të dhëna të pakta. / pës. operóhem.

petoj:

pet/ój kal., -óva, -úar bëj petë tëholl.