Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës copelan
copëlan:

copëlán,-e mb., edhe si em., mospërf. leckaman.

Sinonime / Të përafërta:
leckaman
Të ngjashme:
cofëtan:

cofëtán,-e mb., edhe si em., i ngordhur; ngordhalaq.

copëloj:

copël/ój kal., -óva, -úar copëtoj.

cukëlan:

cukëlán,-e mb., edhe si em. 1. që i ka rënë leshi a është rrjepur vende-vende: dash cukëlan. 2. i leckosur, zhelan.

çakëlan:

çakëlán,-e mb., edhe si em., i rreckosur.

qokëlan:

qokëlán,-e mb., edhe si em., që ngacmon të tjerët me fjalë.