Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës copatar
copatar:

copatár,-e mb. coparak.

Sinonime / Të përafërta:
coparak
Të ngjashme:
lopatar:

lopatár,-i m. sh. -ë(t) rremtar.

cepatare:

cepatár/e,-ja f. sh. -e(t) dërrasë a raft i vogël trekëndësh, që vihet në një cep të dhomës.

cokatan:

cokatán,-e mb., edhe si em., i krisur, i çmendur.

coparak:

coparák,-e mb. që është bërë me copa; i bërë copë-copë e i vjetruar, i grisur, i leckosur.

copëtor:

copëtór,-i m. sh. -ë(t) çapë me dy veshë për të copëtuar plisat.