Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës copash
copash:

cópash ndajf. në shumë copa, copë-copë.

Të ngjashme:
cekash:

cékash ndajf. mënyrë të luajturi me disa veta, nga të cilët njëri i ndjek të tjerët për t’i prekur.

doçash:

dóçash ndajf. mënyrë të luajturi me doçe: luajmë doçash.

gojash:

gojásh,-e mb., edhe si em., mospërf. 1. që nuk di të flasë a të mbrohet, që rri gojëmbyllur. 2. gojaç.

kobash:

kobásh,-e mb., edhe si em., që rrëmben a merr diçka vjedhurazi; vjedhës: qen kobash; njeri kobash.

nipash:

nipásh,-i m. sh. -ë(t) djali i vajzës a i motrës.