Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës coparak
coparak:

coparák,-e mb. që është bërë me copa; i bërë copë-copë e i vjetruar, i grisur, i leckosur.

coparak:

coparák,-u m. sh. -ë(t) njeri i rritur me të keq; ai që punon për bukën e gojës.

Të ngjashme:
ceparak:

ceparák,-u m. sh. -ë(t) 1. cep i vogël toke a i diçkaje tjetër. 2. copë druri e shkurtër në anë të çatisë, që mban mahinë.

coparake:

coparák,-e, -ja f. sh. -e(t).

oparak:

oparák,-u m. sh. -ë(t) banor vendës i Oparit (Korçë) ose ai që e ka prejardhjen nga Opari.

oparak:

oparák,-e mb. që lidhet me oparakët a me Oparin, i oparakëve a i Oparit: këngë (valle) oparake.