Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës coptohem
Të ngjashme:
copëtohem:

copëtóhem vetv. 1. vetv. e copëtoj. 2. fig. përpiqem shumë, bëhem copë. / pës. copëtóhem.

copëlohem:

copëlóhem vetv. copëtohem. / pës. copëlóhem.

kuptohem:

kuptóhem vetv. 1. merrem vesh mirë me dikë: kuptohemi (mirë) me njëri-tjetrin. 2. v. III është e qartë, është e kuptueshme: kuptohet se…

qortohem:

qortóhem vetv. zihem me fjalë, grindem me dikë. / pës. qortóhem.

robtohem:

robtóhem vetv. bëj punë të rëndë, mundohem shumë, më bie bretku: u robtuan në mërgim.

kotohem:

kot/óhem vetv., -óva (u), -úar punoj kot; jetoj kot.