Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës copëtuese
copëtuese:

copëtúes/e,-ja f. sh. -e(t), edhe si mb., tek. makinë që copëton lëndë të ndryshme: copëtuese qymyri (frutash).