Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokure
cokure:

cokúr/e,-ja f. sh. -e(t) zool. koce.

Sinonime / Të përafërta:
koce
Të ngjashme:
tokurë:

tokúr/ë,-a f. sh. -a(t) gjeogr. tokujë.

çokare:

çokár,-e, -ja f. sh. -e(t).

bukure:

bukuré,-ja f. sh. -(të) [bukuréz/ë,-a f. sh. -a(t)] zool. xixëllonjë.

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

cokaqe:

cokáqe,-t f. sh. veglat për të kalitur kosën.