Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokellime
cokëllimë:

cokëllím/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma kur cokëllojmë dhëmbët.

cokëllim:

cokëllím,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. cokëllimë.

Të ngjashme:
çakëllimë:

çakëllím/ë,-aI f. sh. -a(t) gurishtë.

çakëllimë:

çakëllím/ë,-aII f. sh. -a(t) zhurma “çak” që del nga një goditje e lehtë.

sokëllimë:

sokëllím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. thirrje me zë të lartë; britmë: sokëllimat e luftëtarëve. 2. tingull i fortë e i kumbueshëm; zhurmë me jehonë të fortë: sokëllima e bombave.

tokëllimë:

tokëllím/ë,-a (tokëllín/ë,-a) f. sh. -a(t) vend pa bimësi, tokë e zhveshur; trokë.