Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës coke
çoke:

çók/e,-ja f. sh. -e(t).

cokë:

cók/ë,-a f. sh. -a(t) det. pjesa e spirancës që zë në fundin e detit.

çokë:

çók/ë,-a f. sh. -a(t) naxhake mishi; satër.

Të ngjashme:
ceke:

cék/e,-ja f. sh. -e(t) enë e cekët; xhezve njëshe.

doke:

dóke,-t f. sh. etnogr. zakone të trashëgueshme në jetën shoqërore të një populli, që lindin në kushte të caktuara historike.

loke:

lók/e,-ja f. sh. -e(t) 1. përk. nënë: bir i lokes!; shqiptarin nuk e ka nxjerrë lokja prej barkut, por huta prej çarkut (fj. u.). 2. gjyshja nga ana e babait; / grua e moshuar, plakë (kur i drejtohemi me nderim).