Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokatan
cokatan:

cokatán,-e mb., edhe si em., i krisur, i çmendur.

Të ngjashme:
cakatan:

cakatán,-e mb., edhe si em., gjaknxehtë.

cofëtan:

cofëtán,-e mb., edhe si em., i ngordhur; ngordhalaq.

copatar:

copatár,-e mb. coparak.

hokatar:

hokatár,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., shakatar; shpotar: plak hokatar.

qokatar:

qokatár,-e mb., edhe si em. 1. i matur në fjalë e në veprime. 2. që i ndjek zakonet; që i bën rregullisht vizitat tek të tjerët.