Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokaqe
cokaqe:

cokáqe,-t f. sh. veglat për të kalitur kosën.

Të ngjashme:
cokamë:

cokám/ë,-a f. sh. -a(t) tingulli që dëgjohet kur cokatim.

çokale:

çokál/e,-ja f. sh. -e(t) zile a këmborë e vogël: pelën shite, po çokalen ruaje (fj. u.).

çokane:

çokán/e,-ia f. sh. -e(t) 1. këmborë e vogël e shtypur në të dy anët: nuk më lënë zilet e mia të dëgjoj çokanet e tua (fj. u.) kam shumë telashe për vete. 2. trakullorja e portës, çoku.

çokare:

çokár,-e, -ja f. sh. -e(t).

cokure:

cokúr/e,-ja f. sh. -e(t) zool. koce.