Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokamë
cokamë:

cokám/ë,-a f. sh. -a(t) tingulli që dëgjohet kur cokatim.

Të ngjashme:
cikamë:

cikám/ë,-a f. sh. -a(t) ushtimë e veshit, jehonë e vogël.

cokaqe:

cokáqe,-t f. sh. veglat për të kalitur kosën.

çukamë:

çukám/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma që dëgjohet kur çukitin shpendët.

cokan:

cokán,-i m. sh. -a(t) majë e mprehtë guri.

cokat:

cokát (cokás) kal., -a, -ur 1. mpreh kosën ose gurin e mullirit, kalit me çekan, e gdhend pak; i bëj një kllapë: e cokati me brisk. 2. fig. çmend.