Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokëloj
cokëloj:

cokël/ój kal., -óva, -úar ashkëloj. / pës. cokëlóhet v. III.

Të ngjashme:
çokëloj:

çokël/oj kal., -óva, -úar copëtoj; thërrmoj: e çokëloi gurin. / pës. çokëlóhet.

cokëlloj:

cokëll/ój kal., -óva, -úar kërcas, kërcëllij: cokëlloj dhëmbët.

copëloj:

copël/ój kal., -óva, -úar copëtoj.

cukëloj:

cukël/ój kal., -óva, -úar e ndaj në tufa të vogla, e bëj cukla; e bëj copë-copë. / pës. cukëlóhet v. III.

qokëloj:

qokël/ój kal., -óva, -úar 1. gjuaj dikë me gur a me qokël. 2. fig. ngacmoj, cys: e qokëloi rëndë.