Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cokëlloj
cokëlloj:

cokëll/ój kal., -óva, -úar kërcas, kërcëllij: cokëlloj dhëmbët.

Sinonime / Të përafërta:
kërcëllij
Të ngjashme:
cakëlloj:

cakëll/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar çokas; kërcëlloj: i cakëlluan gotat; i cakëllonin dhëmbët. / pës. cakëllóhet v. III.

cikëlloj:

cikëll/ój kal., -óva, -úar mih imët a cekët: i cikëlloi perimet. / pës. cikëllóhet v. III.

cokëloj:

cokël/ój kal., -óva, -úar ashkëloj. / pës. cokëlóhet v. III.

çakëlloj:

çakëll/ój kal., -óva, -úar 1. bëj zhurmë çak-çak duke goditur lehtë me diçka. 2. gdhend. / pës. çakëllóhet v. III.

çokëloj:

çokël/oj kal., -óva, -úar copëtoj; thërrmoj: e çokëloi gurin. / pës. çokëlóhet.