Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cofëtinë
cofëtinë:

cofëtín/ë,-a f. sh. -a(t) ngordhësirë, kërmë: ushqehet me cofëtina.

Sinonime / Të përafërta:
kërmë
Të ngjashme:
cekëtinë:

cekëtín/ë,-a (cekëlín/ë, -a) f. sh. -a(t) 1. vend i cekët: cekëtinat e bregdetit. 2. fig. libr. të qenët i cekët nga mendja, cektësi.

cofëtan:

cofëtán,-e mb., edhe si em., i ngordhur; ngordhalaq.