Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cofëtan
cofëtan:

cofëtán,-e mb., edhe si em., i ngordhur; ngordhalaq.

Sinonime / Të përafërta:
ngordhalaq
Të ngjashme:
cokatan:

cokatán,-e mb., edhe si em., i krisur, i çmendur.

cofëtinë:

cofëtín/ë,-a f. sh. -a(t) ngordhësirë, kërmë: ushqehet me cofëtina.

copëlan:

copëlán,-e mb., edhe si em., mospërf. leckaman.

cofët:

cófët (i, e) mb. i ngordhur; ngordhalaq.

cofët:

cófët ndajf. ngordhët.