Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cof
cof:

cof,-i m. sh. -ë(t) cofëtinë, ngordhësirë.

cof:

cof jokal., -a, -ur ngordh.

Sinonime / Të përafërta:
ngordhësirë
Të ngjashme:
bof:

bof onomat. bised. përdoret kur shprehim një veprim të menjëhershëm e të papritur; / si kallëz. vij papritur, ia beh; brof: kur ai, bof te dera.

caf:

caf,-i m. sh. -a(t) bised. lëvore e hollë, cipë.

cok:

cok kal., -a, -ur prek lehtë, çik; i bie lehtë.

cok:

cok ndajf. bised. troç; copë; tamam: ia tha cok; cok ashtu është.