Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ckurrë
ckurrë:

ckúrr/ë,-a f. barku i keq, lëbarke: e zuri ckurra.

Sinonime / Të përafërta:
lëbarke
Të ngjashme:
kurrë:

kúrrë ndajf. asnjëherë, në asnjë kohë; askurrë: kurrën e kurrës asnjëherë (për të përforcuar mohimin); më mirë vonë se kurrë (fj. u.).

tkurr:

tkurr kal., -a, -ur 1. zvogëloj vëllimin e një trupi pa i ndryshuar natyrën; kund. bymej. 2. mbledh (për muskujt etj.).

curr:

curr,-i m. sh. -a(t) shkëmb i lartë e i thepisur: nëpër thepa e curra.

curr:

curr kal., -a, -ur curroj.

curr:

curr,-e mb., edhe si em., që i ka veshët të vegjël ose të prerë.