Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cjepurr
cjepurr:

cjepúrr,-i m. sh. -ë(t) shakullinë.

Të ngjashme:
cjepurrak:

cjepurrák,-e mb., edhe si em., që i venë punët ters, që e ndjek prapësia.

gjepur:

gjépur,-a f. kryes. sh. -a(t) bised. fjalë boshe, pa kuptim ose pa vlerë; dokrra; gënjeshtër e trashë: flet (thotë) gjepura.

çepur:

çepúr,-i m. sh. -ë(t) krahin. 1. strumbullar. 2. hundëz.

çjerr:

çjerr kal., çóra, çjérrë 1. i heq rripa ose copa duke e kapur në diçka të mprehtë ose duke e tërhequr fort; gris; shqyej; çaj lëkurën e trupit, gërvisht thellë: çjerr rrobat; çjerr dorën. 2. fig. hedh poshtë një marrëveshje, gris. 3. fig. i shkaktoj dhembje therëse, e shpoj, e gërvisht: të çjerr veshët; të çjerr zemrën të copëton zemrën; të çjerr barkun s’e duron dot. 4. euf. i heq organet seksuale një kafshe mashkull: çjerr derrin.