Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cjapos
cjapos:

cjapós kal., -a, -ur keq. e dobësoj dhe e shëmtoj dikë.

Të ngjashme:
cjapok:

cjapók,-u m. sh. -ë(t) kec; cjap i vogël.

cjapor:

cjapór,-i m. sh. -ë(t) cjap me brirë të drejtë përpjetë.

fjalos:

fjalós jokal., -a, -ur 1. flas. 2. bised. grindem.

gjakos:

gjakós kal., -a, -ur 1. vras a plagos një pjesë të trupit sa del gjak, përgjak: gjakosi dorën (këmbën); / e plagos a e vras dikë; vras e pres, përgjak: e gjakosi keq (për vdekje). 2. përlyej diçka me gjak, përgjak: gjakosi këmishën.

zhapos:

zhapós kal., -a, -ur ngop.