Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cjapok
cjapok:

cjapók,-u m. sh. -ë(t) kec; cjap i vogël.

Të ngjashme:
cjapor:

cjapór,-i m. sh. -ë(t) cjap me brirë të drejtë përpjetë.

cjapos:

cjapós kal., -a, -ur keq. e dobësoj dhe e shëmtoj dikë.

çapok:

çapók,-u m. sh. -ë(t) anat. kërdhokull; këllk; kocka e kofshës; kofshë: çapoku i pulës; i doli çapoku.

cabok:

cabók,-u m. sh. -ë(t) bised. 1. stom, bokë e vogël: cabokë e bregore. 2. kërcu i vogël; copë.

capak:

capák ndajf. ca, ndopak; paksa: piu capak.