Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cjape
cjape:

cjáp/e,-ja f. sh. -e(t) kece; dhi e vogël.

Të ngjashme:
cjap:

cjap,-i m. sh. cjép(të) mashkulli i dhisë: cjapi edhe pa mjekër cjap mbetet (fj. u.).

capë:

cáp/ë,-aI f. sh. -a(t) çapëI.

capë:

cáp/ë,-aII f. sh. -a(t) shtresa e fortë e tokës nën shtresën e butë që punohet, taban.

cjapok:

cjapók,-u m. sh. -ë(t) kec; cjap i vogël.

cjapor:

cjapór,-i m. sh. -ë(t) cjap me brirë të drejtë përpjetë.