Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cive
cive:

civé,-ja f. gjell. 1. qepë a presh i grirë, që fërgohet në vaj, përzihet me salcë a me spec djegës dhe i hidhet gjellës. 2. qull me miell të fërguar, me hudhra ose me arra.

Të ngjashme:
cime:

cím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. cironkë. 2. gjuhcë.

ciqe:

cíq/e,-ja f. sh. -e(t) zool. bishtatundës.

cicë:

cíc/ë,-a f. sh. -a(t) fëm. sisë.

cikë:

cík/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog pak më i madh se trumcaku, me krahë të përhimë në të verdhë dhe me bark të bardhemë.

cimë:

cím/ë,-aI f. sh. -a(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në breg; litar: hodhi (mblodhi) cimën.