Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciu
ciu:

cíu onomat. shkërben zërin e zogjve ose zëra të tjerë të hollë.

Të ngjashme:
cik:

ci/k,-kuI m. sh. -qe(t) 1. buza e një ene, e një thesi etj.: cikcik buzë më buzë, plot e përplot. 2. fig. vlugu, kulmi, pisku: ciku i dimrit (i verës); në cik të vapës; në cik të rinisë.

cik:

cik,-uII m. hirra e kosit a e djathit të njomë; llurbë: ciku i verës.

cik:

cik kal., -a, -ur prek lehtë; cek. / pës. cíket.

cip:

cip,-e mb. 1. cipëhollë, cipje. 2. edhe si em. f., që i ka sisët të vogla: lopë (dele) cipe.

cit:

cit kal., -a, -ur 1. fut me zor, rras, ngjesh: e citi pykën. 2. e ngop mirë, e dend.