Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës citos
citos:

citósI kal., -a, -ur mbërthej me gjilpërë, zë, kap; ngul (një gjilpërë). / pës. citóset v. III.

citos:

citósII kal., -a, -ur 1. fut me të rrasur; ngjesh; mbush plot e përplot: e citosi thesin. 2. mbështjell mirë me rroba, ia ngjesh mirë anash rrobat e shtratit.

Sinonime / Të përafërta:
kap
ngjesh
Të ngjashme:
citas:

cítas (cítazi) ndajf. me shtrëngim të madh, me zor; ngjeshur.

citoj:

cit/ój kal., -óva, -úar përdor një citat nga një tekst i shkruar a nga një thënie e dikujt. / pës. citóhem.

mitos:

mitós kal., -a, -ur bised. i jap mitë a ryshfet dikujt.

bitis:

bitís kal., -a, -ur bised. e mbaroj diçka, i jap fund, e kryej; / e shkatërroj krejt, e rrënoj: i bitisën me të gjitha; / jokal., mori fund diçka, mbaroi: bitisi ajo punë.