Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës citas
citas:

cítas (cítazi) ndajf. me shtrëngim të madh, me zor; ngjeshur.

Sinonime / Të përafërta:
ngjeshur
Të ngjashme:
cikas:

cíkas ndajf. cekash: luaj cikas.

ciptas:

cíptas (cíptazi) ndajf. përciptas.

citat:

citát,-i m. sh. -e(t) pjesë e shkurtër e fjalë për fjalë e një teksti të shkruar a e thënies së dikujt.

citos:

citósI kal., -a, -ur mbërthej me gjilpërë, zë, kap; ngul (një gjilpërë). / pës. citóset v. III.

citos:

citósII kal., -a, -ur 1. fut me të rrasur; ngjesh; mbush plot e përplot: e citosi thesin. 2. mbështjell mirë me rroba, ia ngjesh mirë anash rrobat e shtratit.