Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës citanik
citanik:

citaník,-u m. sh. -ë(t) pe i hollë për të qëndisur me grep.

Të ngjashme:
cytanik:

cytaník,-e mb., edhe si em., keq. ngacmues, ngacmimtar.

titanik:

titaník,-e mb. edhe lart., që karakterizon titanët; i jashtëzakonshëm, heroik: punë titanike; forcë titanike.

britanik:

britaník,-e mb. që lidhet me Britaninë e Madhe, i Britanisë së Madhe: ishujt britanikë; Luani Britanik simbol për Britaninë e Madhe.

petanik:

petaník,-u m. sh. -ë(t) gjell. lloj byreku me shumë petë dhe me mish, me oriz, me fasule etj.: si është miku, bëhet petaniku (fj. u.)

pijanik:

pijaník,-u m. sh. -ë(t) keq. pijanec.