Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës citë
citë:

cít/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kunj i hollë druri, pykëz e hollë; edhe fig. spicë: cita e kularit; fut cita. 2. shtizë e hollë çorapesh; grep i hollë për të qëndisur.

citë:

cítë ndajf. citas.

Sinonime / Të përafërta:
spicë
citas
Të ngjashme:
cit:

cit kal., -a, -ur 1. fut me zor, rras, ngjesh: e citi pykën. 2. e ngop mirë, e dend.

cicë:

cíc/ë,-a f. sh. -a(t) fëm. sisë.

cikë:

cík/ë,-a f. sh. -a(t) zool. zog pak më i madh se trumcaku, me krahë të përhimë në të verdhë dhe me bark të bardhemë.

cimë:

cím/ë,-aI f. sh. -a(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në breg; litar: hodhi (mblodhi) cimën.