Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cisterne
cisternë:

cistérn/ë,-a f. sh. -a(t) tek. enë e madhe metali, zakonisht si cilindër, për lëngje (ujë, naftë etj.); mjet transporti me një enë të tillë: anije (vagon) cisternë.

Të ngjashme:
sternë:

stérn/ë,-a f. sh. -a(t) depo e gërmuar në tokë për të mbledhur dhe për të ruajtur ujërat e shiut: sternat e kalasë.