Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cirris
cirris:

cirrís kal., -a, -ur thumboj; nguc. / pës. cirrísem.

Sinonime / Të përafërta:
nguc
Të ngjashme:
cërrik:

cërrík,-u m. sh. -ë(t) dru ku varen vargje duhani, qepësh etj. për t’u tharë; varg që varet në këtë dru.

cërril:

cërríl,-i m. sh. -a(t) zool. mëllenjë e bardhë, mullibardhë.

cërrit:

cërrít (cërrís) kal., -a, -ur cingëris; thumboj: e cërriti në zemër. / pës. cërrítem.

citrik:

citrík,-e mb. kim. që ka shijen si të limonit, gjendet në disa fruta dhe përdoret në industrinë ushqimore, farmaceutike etj.: acid citrik acidi i limonit.

curril:

curríl,-i m. sh. -a(t) 1. fill uji ose i një lëngu tjetër që rrjedh a që del me forcë; çurg; gyp i hollë i një burimi a i një ene për të rrjedhur uji; krua me pak ujë: shi me currila. 2. si ndajf. duke rrjedhur shumë e me forcë; çurg; fill, drejt: shkon (del) curril.