Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cironkë
cironkë:

cirónk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. peshk i vogël i ujërave të ëmbla, me luspa të ndritshme; gjuhcë; peshk i vogël, i parritur: cironka të thara (të kripura).

Sinonime / Të përafërta:
gjuhcë
Të ngjashme:
cinkë:

cínk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. trishtil.

cirkë:

círk/ë,-a (cërk/ë,-a) f. sh. -a(t) 1. pikë e vogël uji a e një lëngu tjetër, spërkë, stërpikë: cirkë gjaku; cirkë balte (gëlqereje); cirka shpon gurin (fj. u.). 2. pikël në një pëlhurë, në pendët e shpendëve ose mbi një send: pulë me cirka; shami me cirka; mollë me cirka.