Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cirlua
cirlua:

cirl/úa,-ói m. sh. -ónj(të) zool. shturë, gargull.

Sinonime / Të përafërta:
shturë
gargull
Të ngjashme:
cirua:

cir/úa,-ói m. sh. -ónj(të) 1. zool. cironkë: i vogël si cirua. 2. kalli misri që ka mbetur i vogël. 3. hell akulli i hollë në strehën e çatisë.

carrua:

carr/úa,-ói m. sh. -ónj(të) vocërrak.

cifluar:

ciflúar (i, e) mb. që është cifluar.

cirkuar:

cirkúar (i, e) mb. që është cirkuar.

cirlë:

círl/ë,-a (cërl/ë,-a) f. sh. -a(t) zool. mëllenjë e murrme e me pika të çelëta; cirlë fushe mullibardhë.