Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cirkate
cirkatë:

cirkát/ë,-a (cërkát/ë,-a) f. sh. -a(t) 1. curril që del me forcë cirka-cirka. 2. borë me shi, llohë.

Sinonime / Të përafërta:
llohë
Të ngjashme:
cirkatem:

cirkátem vetv. cirkohem. / pës. cirkátem.

cirkatje:

cirkátj/e,-a f. sh. -e(t) 1. cirkim. 2. pikë e vogël e diçkaje; cirkë.

cirkat:

cirkát (cërkát) jokal., -a, -ur cirkoj.

cirkakeq:

cirkakéq,-i (cërkakéq,-i) m. sh. -ë(t) zool. cinxami.

cirkazi:

cirka/zí,-zézë (cërka/zí,-zézë) mb. me cirka të zeza në trup (për kafshë e shpendë).