Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cirkan
cirkan:

cirkán,-i (cërkán,-i) m. sh. -ë(t) curril; rrëke uji.

Të ngjashme:
cirkat:

cirkát (cërkát) jokal., -a, -ur cirkoj.

cërran:

cërrán,-i m. sh. -ë(t) vijë uji shumë e vogël, rrem uji.

cirkatë:

cirkát/ë,-a (cërkát/ë,-a) f. sh. -a(t) 1. curril që del me forcë cirka-cirka. 2. borë me shi, llohë.

cirkazi:

cirka/zí,-zézë (cërka/zí,-zézë) mb. me cirka të zeza në trup (për kafshë e shpendë).

cirkël:

círk/ël,-la (cërk/ël,-la) f. sh. -la(t) cirkë e vogël.