Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cirkalor
cirkalor:

cirkalór,-e (cërkalór,-e) mb., edhe si em., pikëlor: pulë cirkalore.

Sinonime / Të përafërta:
pikëlor
Të ngjashme:
cikalor:

cikalór,-e mb., edhe si em., pikëlor, çikalor.

çikalor:

çikalór,-e mb., edhe si em., pikëlor.

cingalor:

cingalór,-e mb., edhe si em., i thatë e i dobët: grua cingalore.

cirkëloj:

cirkël/ój (cërkël/ój) kal. dhe jokal., -óva, -úar cirkoj.

cirkatur:

cirkátur (i, e) mb. i cirkuar.