Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cirkakeq
cirkakeq:

cirkakéq,-i (cërkakéq,-i) m. sh. -ë(t) zool. cinxami.

Sinonime / Të përafërta:
cinxami
Të ngjashme:
frikakeq:

frikakéq,-e mb., edhe si em., mospërf. frikacak.

cirkatem:

cirkátem vetv. cirkohem. / pës. cirkátem.

cirkatë:

cirkát/ë,-a (cërkát/ë,-a) f. sh. -a(t) 1. curril që del me forcë cirka-cirka. 2. borë me shi, llohë.