Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciqerak
ciqërak:

ciqërák,-e mb. i ciqër.

Të ngjashme:
shqerak:

shqerák,-e mb., edhe si em., 1. i vendit, i zakonshëm, fushe (për pulat): gjel shqerak. 2. që bën kokrra të vogla majhoshe (për një lloj kumbulle): kumbull shqerake.

fierak:

fierák,-u m. sh. -e(t) banor vendës i Fierit ose me prejardhje nga Fieri.

fierak:

fierák,-e mb. që lidhet me fierakët a me Fierin, i fierakëve a i Fierit: këngë fierake.

dimërak:

dimërák,-u m. sh. -ë(t) zool. borës.

dimërak:

dimërák,-e mb., edhe si em., që piqet vonë ose që mund të ruhet për dimër; dimëror: mollë dimërake.